Aloooo.

Ohohoh! Vi har hittat internet i lägenheten! Fast det funkar bara om man inte rör sig en millimeter så det kan alltså helt plötsligt lägga av. Förstår att ni gillar bilder, ska försöka lägga upp lite fler sen. Idag har vi vart på en marknad och prutat. Men det känns så dumt att göra det när sakerna kostar en tio eller en tjuga. Köpte ett par asafina skor till exempel för 30 spänn. Helt ok! Ikväll tänkte vi eventuellt testa hur vinet smakar i detta myllrande land. Har inte allt för höga förhoppningar dock.

Har ju skaffat telefonnummer här nu för er som är intresserade. Men det tog sin lilla tid och var väldigt krångligt. Vi var tvugna att ta med en elräkning från lägenheten, två passfoton opch kopior på pass och visum, utöver alla papper man skulle fylla i. Men nu fungerar det alltså.. Messa på! 0091-9158166411. Hörs sen!

Namaste.

Heej mina vanner! Blir "lang" tid mellan uppdateringarna har. Ar ratt skont att slippa bade internet och mobil konstigt nog. Sen sist sa har det blivit lite shopping. Ska se om jag far upp lite bilder pa mina tjusiga klader. Man blir helt inne i deras kladstil, for man kanner sig inte riktigt bekvam i sina egna svenska klader. Dock kor vi lite svensk touch pa outfitsen genom att ha tights under tunikorna da och da. Ska so msagt se om jag hinnre fa upp lite bilder sa ska ni fa se varfor =)

I tva dagar har vi haft seminarium pa Lakshmis skola. Vi har pratat om kultur och hur olika man kan se pa saker och ting. Orkar inte ga in pa det nu, men det ar riktigt intressanta saker vi pratat om. Pa luncherna har vi suttit i barnens matsal och atit tillsammans med dom. Satte mig bredvid nagra killar men dom sprang ivag av ren radsla formodligen. Dom har sakert aldrig sett en sa vit manniska forut =)

Har ju som sagt redan trottnat pa maten har. Allt vi atit hittills har varit vegetariskt sa det skulle sitta fint med en blodig biff i would say! Igar kakade jag och tva tjejer visserligen pa Donken, men dar fanns det ju bara kycklingburgare sa klart. Men jag maste bara saga att myten om att kossorna ar heliga och att pricken i pannan ar tecken pa vilket kast man tillhor inte stammer. Det ar tydligen samma pahitt som att i Sverige gar det isbjornar pa gatorna. (Sen har jag lart mig att rapa anses vara ett tecken pa tacksamhet och satisfaction. Good for me). 

Nu testar jag med bilderna ra! Ciao!


Kossera! Bilden e tagen fran en rikshaw i full speed. Ser inte riktigt pa datorskarmen hur bilderna blir. Det ar lixom inte varldens modernaste internetcafe men ni far halla till godo!


Extra extra!

Om ni vill lasa mer kan ni kolla in min friendo Karros blogg oxa.. Just so you know.

Heeeej!

Nagra dagar har gatt nu men an kanns gatucrossandet inte helt ok.. I tva dagar har vi tva och tva akt runt med en varsin guide i Rickshaws (tuktuk) och tittat pa olika butiker och kakat ihop med guiderna. Forsta misstaget: ata med vanster hand. Den ska ikke hallas over bordet utan ska laggas under det och anvandas till andra mer privata saker vid andra tillfallen. Maten funkar men jag kanner redan nu hur jag kommer trottna pa den. Vi har hittills bara atit olika vegetariska roror tillsammans med brod (massa brod) och det ar ratt starkt. Ingen har dock blivit dalig i magen an, sa vi gar bara vantar pa vem som ska fa diarre forst =).

Min grupp som jag bor med ar jatteharlig och vi alla kommer overrens. Vi sover alla nio i tva rum med madrasser pa golvet. Blir mkt fnitter och bajssnack pa kvallarna kan jag lova.

Har kommer lite bilder:


Pa flygplatsen i Zurich. Karro och jag "sover".


Vart hus.


Hela gruppen.


Lakshmi, var handledare


Maten som vara Maushis (hushallerskor) lagar till oss varje dag.


Pa shoppingtur, letar indiska klader till mig.

 


Framme!

Efter 24h resa har vi kommit fram till var lilla lagenhet och spenderat en dag pa Punes livliga gator. Holl knappt pa att komma igenom passkontrollen eftersom jag var osaker pa vad vi egentligen skulle gora har och vad vi egentligen fick saga att vi skulle gora har. Mannen vid disken tittade lite konstigt pa mig och undrade om jag inte kunde engelska. Sen forstod han nog att jag blev lite nervos sa han borjade driva med mig och undrade om jag skulle vara med i ngn film eller om jag kunde dansa. Tillslut kom jag iallafall igenom kontrollen och vi satte oss i en buss som tog oss hit till Pune.

Kanns faktiskt lite som Thailand om jag ska vara arlig. Samma galna trafik och miljon ser ungefar likadan ut. Imorn ska vi ut pa guidad tur sa att vi far lite mer koll pa vart allt ligger och hur man tar sig over gatorna. Nu blir det sangen! Kraam

Farewell.

Sitter och väntar på att klockan ska gå. Vänta är inte min grej, men efter den här resan kommer jag nog vara rätt van. Tid är inget som prioriteras där nere vad jag förstått. Man använder sig an "ish-tid", vilket betyder att klockan fyra lika gärna kan betyda halv fem. Jag kommer dö frustrationsdöden im afraid.

Har nästan packat nu, alla grejjer ligger framme och ska bara ner i väskan. Ett par shorts har jag med mig. Ett par gamla avklippta fula jeans som egentligen är liite för långa för att se bra ut i Sverige och lite för korta för att kännas bekväma i Hinduland. Men i och med att jag mestadels kommer knata omkring i burka här framöver kanske jag klarar mig ändå..

Innan jag far blir det en lunch med Frida, Sara, Magda Hanna och Elin. Gillar inte att säga hej då =(


Den här kombinationen har aldrig riktigt varit min grej..


Curry diaries.

Imorn drar jag! Har aldrig haft sån satans resfeber förut. Läskigt, men spännande! Kommer skriva här så ofta jag kan så ni har lite koll på mig och mina bravader där borta i India. Blir säkert massa bilder på färgglada damer och arbetande barn också. Ska väl börja packa så småningom och kopiera lite pass och annat tråkigt. 17.30 imorn lär det vara en hel del nerver på terminal fem. Ska möta upp hela gänget som ska med då och halv åtta lämnar vi svenk mark. Alltså förstår ni vilken grej jag kommer vara med om?! Jag tror inte jag fattar själv än.. Vi ses i december igen alla vänner! Puuss


RSS 2.0