En sten föll från mitt hjärta.

Ibland gör man bort sig, gör människor, vänner besvikna. Ibland kanske man inte håller med, eller kanske till en viss del, ibland vet man att man betett sig på ett sätt som inte är försvarbart. Man gör sitt bästa för att ingen ska må dåligt av beslut som fattas, beslut som olyckligtvis ibland tas i stundens hetta. Ibland är man på helt fel väg och sårar människor man minst av allt i hela världen vill såra. När ens bästa vän förlåter en iallafall, vet man vilka som är ens riktiga vänner. En som finns där i vått och torrt och som förhoppningsvis kan hitta förtroendet igen. Förlåt.


Look a'likes?

 
Russel Brand?                                           Nigella?

Vitt.

Igår storstädades det på Södra Gröngatan till tonerna av Nat King Cole. Julbelysning införskaffades och lägenheten fylldes av mys i riktig adventanda. Imorse när persiennerna drogs upp konstaterades det att denna stad levererat igen. Snön ligger mjuk över marken och stora flingor dalar långsamt ner över min vinterstad. Kan det egentligen bli bättre? En tallrik fil med smulade pepparkakor över och julstämningen överväger oron över fredagens tenta.


Det är väl inget fel på den här mannen?


Red lips.

Det får faktiskt bli en lugn kväll för mig! Jag är jättetrött! Chips o cola, Idol. I min ensamhet ska jag njuta av detta. Låter det inte bra? Slänger in en bild på mig och syster från förra helgen. Trevlig kväll vänner!


Shit.

Nu har jag gjort bort mig. I och med att jag lovat Matti att få ha sin krönika publicerad här, har andra vänner hakat på och tvingat mig publicera även deras verk. Hur skall detta sluta?! Detta stycke är skrivet av Gonza BoyBoy Gonsalo och handlar som ni märker om bögen. Trevlig läsning. Säg till om det blir för mkt. Adjö.


En sann historia...
Min kusin är homosexuell. Alltså är han bög. Han bestämde sig en dag för att komma ut ur garderoben och berätta för mig.
Min kusin var ganska nervös över det och visste inte riktigt hur han skulle berätta för mig. Jag har dragit några härliga bögskämt i mina dar och han var helt enkelt osäker på hur jag skulle ta det. En vacker dag när jag sticker hem till honom för att umgås, så bestämmer han sig för att berätta. Han bestämmer sig för att berätta det med lite humor. Jag går in i lägenheten, ropar efter honom:

Kusin? Kusin!??

Jag ropade inte "kusin", men jag vill inte skriva hans namn. Pedro skulle bli skitsur. Oops. Hur som helst.

Kusin?!? KUUUSIN?!?

Jag är i rummet! hör jag honom säga.

Jag går in i rummet och märker att ingen är där. Jag säger "hallå?" och ut ur garderoben kommer han och säger:

Gonza! Du vet blommor och bin? Jag är ett bi som inte gillar blommor.

Min reaktion blir...

Öhh va? Är du bisexuell?

Han börjar skratta. Jag börjar skratta. Vi skrattar. Tittar på varandra. Och så blir jag allvarlig och inser att han är bög.

Och han säger:

Så att du vet. Du kan fortfarande driva om bögar. Jag tar inte åt mig...


Snipp snapp slut. Då var sagan slut!


Torsdag: jajjemän!

Nu ska ni få lära er hur man hanterar läsk-flaskor. Så ni slipper få avslagen cola. För det är verkligen inte ok!

 

För det första: Vrid åt korken ordentligt. Det kanske är det viktigaste.

För det andra: Öppnad flaska i kylen ska stå upp, och absolut inte ligga ner. Då är kolsyran slut på en dag. INTE OK!

För det tredje:  Se till så att flaskan inte flyttas ut och få stå och bli ljummen, och sen in i kylen igen. Då kan du lika gärna hälla ut flaskan, i toaletten.

För det fjärde: Det var nog allt!

För det femte: Med julmust är det ännu viktigare att följa dessa instruktioner

För det sexte (sjätte): Det där vet jag inte om det var sant.

 

På söndag är det första advent. Då är det dags för julmust, pepparkakor och julmusik.

Det är 11 månader sen jag lyssnade på Fairytale of New York. Som jag längtar

 

Jag var ju i New York i slutet av september, det kanske ni käre läsare inte vet.

Jag och fars-gubben drog iväg. Men det var nog sista gången jag reser med min käre far.

Han vet vart allt ligger, hur man bäst tar sig dit och vad som finns där. 

Problemet är att man aldrig kommer fram för vi har tagit fel tåg och där fanns inget annat än industrier!

Efter tre dagar av detta tröttnar man och säger ifrån och då blir det surigheter.

 

Här, titta på den här bilden och avgör själva om du vill resa med honom.

Eller här!

 

Nä, inget ont om min far nu inte, lägg av med det. Det var trots allt den bästa resan någonsin tror jag!

Heja Samuel Adams!

 

Men New York är helt klart min favorit plats här i världen och då har jag ändå varit i Dubai, Thailand, London, Bryssel (två gånger!), Leksand, Legoland, Väsby, Rosersberg, Köpenhamn, Avesta, Berlin, Frankfurt, Märsta Industriområde, Valsta Centrum, Alanya (inte resturangen), Alanya (resturangen) och en hel del andra ställen (Jönköping, Malmö, Visby, Lund, Stångby, Karlshamn och i Aalborg)

 

Jag har aldrig varit i Ö-Town dock. Har hört att det är där man ska vara om man är något, eller tror man är något.

 

Det var allt för denna vecka

 

/iMatt


Tjuvstart.

Fick lite julfeelings när jag var nere på stan idag och såg all juldekoration.
Och på söndag är det första advent. Mysigt!


Vodoo! Nej julpynt.

Jag har varit bortrest sen igår men det känns som en evighet. Har varit på en miniklassresa i Sollefteå och ja vad det nu hette, Hudik säger vi. Har varit runt på olika institutioner och behandlingshem/kollektiv och det har faktiskt varit riktigt intressant/tröttsamt. Alla har varit så gästvänliga att man blir alldeles rörd till maximum, med tears in my eyes. Inte riktigt. Men iallafall, vi fick mat och husrum på ett kollektiv som hette Älgereds där personalen bor med ungdomarna i fem veckor åt gången, med två veckors ledighet emellan. De får dessutom inget betalt på kvällar och helger. Snacka om att ha en passion för sitt yrke. Imponerande I have to say! Tror arbetet är mycket givande, men vill man verkligen offra hela sin fritid? Nja säger jag.

Jag och sju andra brudar fick dela på ett gammalt hus där Axel en gång i tiden bott. Vääldigt spöklikt så vi la alla madrasser i ett rum och låg och berättade spökhistorier hela natten. Riktigt skoj. Nu väntar bara en tenta nästa fredag. Mycket mycket pluggande måste det bli den närmaste tiden. Wish me luck!


Omg!

42 läsare här om dagen! Vad händer and how shall I please my faaans??? Får ju lite småpanik här i min gråa soffa. Vilka är ni och vad vill ni? Läsa om? Tell me! 


Piggvar.

Nu åker hon snart :'( Hate it! Det blir så tomt och så måste man städa. Och så vet jag ju att jag inte kommer åka hem förrän till jul. Värdo! Ni vet att ni får komma hit när ni vill va?


Vänligt.


Sjung!

Fjäsket lyckades! Swester sitter just nu på flyget på väg till mej. Löövli. Vi kommer ha en alldeles underbaar helg, tror ni inte? Vad beror denna plötsliga uppgång av läsare på förresten? Kan det vara iMatts förtjänst?! Hej påeta!


Min underbara dag.

Vaknade kvart över nio och blev upptvingad av en viss banan innan jag hunnit snooza färdigt. Skola i fem timmar, vidare till Step In där jag svettades på ett stenhårt Bodypump-pass. Begav mig sedan till Donken och åt ett redigt "mål" som man säger i norrland. In på Domus (norrland?) o köpte ett paket chokladdoppade Brago. Nu: soffan, kakor o Paradise Hotel. Frågan är om jag är tokig och om mitt svettande var helt i onödan? Slut


Torsdag: Jajjemän!

Vi kör på med del två av mitt "wow, fantastiska" liv

 

I måndags byggde jag en pilbåge av en penna och gummisnodd, macgyver style! Jag använde gem som pilar, det visade sig att den var livsfarlig, macgyver style!

Jag provsköt den på kontoret och den gjorde ett märke på väggen. Då kände jag att ingen man ska ha en sådan makt i fickan. Så jag plockade isär den. Och nu pratar vi aldrig mer om den

 

Så där ja!

 

Då var vi igång igen, ny vecka, nya händelser och nya upplevelser!

I fredags blev jag för första gången någonsin hotad av fotbollshuliganer!

Jag och kamraterna var på Arlanda Wings - Väsby i väsby och tittade, när första perioden var slut kom det fram en kille till oss och sa, vi är djurgårdshuliganer och vi är här för att slåss, antingen börjar ni, eller så kommer vi över och slåss. Sen pekade han på andra sidan där det stog 13 andra.

 

Jag kan minst sagt påstå att när de började röra sig mot vår läktare efter andra perioden rörde jag mig snabbt högre upp på läktaren medans min kompisar satt kvar!

Det är var väl ganska fegt att göra så, men jag har aldrig varit i slagsmål och har inga planer på att någonsin vara det heller. Så det så

 

Sen har jag varit sjuk resten av veckan, det är helt klart inget jag rekommenderar. Jag hoppas på svininfluensan, så man får känna sig lite speciell. Det är inte alla som får det!

Så håll tummarna hårt, macgyver style!

Det finns tydligen sälar som käkar pingviner och chimpanser som slår ihjäl och äter andra chimpanser.

Hur sjukt är inte det? 

 

/iMatt


Delad bak.

Spotify? Lyssna på det här! Faller inte alla i smaken, men mig! 

Min Syster.

Hon är en sån där som man kan bli alldeles galen på, en liten envis sak som aldrig ger sig. När hon var liten gjorde det ingenting för då var det bara att ge flickan en dagsedel så lugnade hon ner sig. Åren gick och Karra  började växa om mig. Tänka sig va! Jag var inte så kaxig längre, utan visste att bråken ofta slutade med major failure för min del. Jag har haft mina knep för att få fason på henne och dessa har oftast utförts på "morgonen" när Karin är som allra retligast. Gitarrsolon och ukulelepling, har i och för sig inte fungerat, men gett mig ett gott, elakt, skratt!

Idag har vår relation utvecklats endel (men handgemängen vinner hon fortfarande) och hon är den jag allra helst pratar med om jag har kompis- eller grabbproblem. Hon står alltid på min sida och säger att dom andra är idioter vilket man så klart mår jäkligt bra av att höra. Hennes sjuka humor är inte att leka med och har ofta gett mig redig magsmärta. När jag väl blir arg på henne och häver ur mig diverse olägligheter får jag så dåligt samvete och måste genast be om ursäkt. Vill ju inte att systra mi ska tvivla på hur mycket jag egentligen tycker om henne, trots att jag är så aggressiv för tillfället. 

Karlyle du är fan bäst! Love you Pimpinella!


(Efter allt det här fjäsket hoppas jag verkligen att du kommer upp o hälsar på den gamla haggan)


Jubileum!

Nu vill jag inte vara sjuk längre! Snoret rinner och huvvet snurrar. Vore skönt om det bara ville bryta ut nån jäkla gång så man blir av med skiten! Meen lite snor har väl inte dödat någon förut så jag ska inte klaga, för imorrn är det galej! Söta Bita har bjudit in mig på MakeUp Stores femårsjubileum. Det kommer bjudas på bubbel o snittar och så kommer vi få en varsin goodie-bag, som alla bloggtjejer alltid får. Blir nog en ruulig kväll!!


Torsdag: Jajjemän!

Eftersom detta är mitt första inlägg så kanske det vore bra att säga några väl valda ord om mig själv.

Men jag tänker göra det lite annorlunda genom att inte berätta de normala sakerna om mig själv. För vem bryr sig? 

 

Jag tänkte istället berätta lite om mina egenheter, de små sakerna jag har för mig. Det som gör mig unik och som kan få dig att tänka, den här killen är lagom unik.

Precis

 

Vi kan börja med min tankspriddhet

Det har inte hänt bara en gång då jag en tidig morgon efter jag borstat tänderna och ska lägga på en klick lypsyl på läpparna som jag ser mig själv i spegeln använda lypsylen som deo. Nu kanske du tänker, äsch han är bara trött! Alla kan väl göra ett sådant misstag på morgonen. Kanske, men inte lika snyggt som jag

 

Toalettbesök i övrigt brukar ofta sluta med trubbel. Senast förra veckan fann jag mig på väg in i duschen efter jag stigit ut ur duschen en kvart innan.

 

Att lägga saker där de inte ska ligga är något vi alla gör, men jag tar det till nya outforskade nivåer.

Jag har hittat korvpaket i besticklådan, mjölkpaket i i micron och tv-kontrollen i kylen. Men det absolut bästa är den gången jag hittade en full skål med yoghurt och flingor i tv-skåpet. Med skeden i!

Jag har alltså tagit mig tid att hälla upp en skål med yoghurt, bära den till sovrummet och av någon anledning ställa den i tv-skåpet, gå och göra något annat och sen glömma bort den helt och hitta den många timmar senare. Med skeden i!

 

Jag har även hittat mina nycklar i ett par skor som jag inte haft på mig den dagen inuti min garderob.

 

Jag har även ett par tvångstankar. Allvarliga sådana. Den finaste är att jag inte kan sova med min toadörr öppen.

Det bästa sättet att beskriva känslan jag får är som om jag glömt något viktigt eller beslutsångest över något. Det ligger och gnager i bakhuvudet hela tiden.

Jag har försökt att besegra denna totalt ologiska tvångstanke många gånger. Men det går inte, en total omöjlighet. Det leder bara till sömnlösa nätter och då händer det bara värre saker nästa dag.

Till exempel: Här om veckan när klockan ringde, så tänkte jag "Är klockan redan sju? Tur att jag kan vrida tillbaka klockan till sex så jag kan sova en timme till" Och så försov jag mig en timme! Hur awesome är inte det? Inte speciellt, jag vet!

 

Så den närmaste tiden tycker jag ni ska komma ihåg att torsdagar inte bara är dagen innan fredag utan en dag då ni kan få lära er något ni absolut inte vill veta, för det är egentligen det enda jag är bra till Kunskaper om saker som man aldrig någonsin kommer behöva i det verkliga livet. 

Så håll i er! Eller inte, det avgör ni själva

 

Men jag slänger mig inte på magen, håller för ögonen och skriker på natten i alla fall. Weirdo

/iMatt


Dödsångest.

Kom precis ihåg att jag hade en liten annorlunda upplevelse i natt. Vaknade vid tre-tiden och tittade ut i mörkret varpå jag ser en omänsklig man stå böjd över min säng. Hur tror ni jag reagerar? Jag skriker och slänger mig på mage med händerna för ögonen, som ett litet barn! Herregud. När hjärtat lugnat ner sig känner jag bara en oerhörd lättnad att ingen sett mig. Jag måste ha allvarliga problem alltså =)


Torsdag: Jajjemän!

Då var det dags för ett gästspel hos makan. Varje torsdag kan ni se fram emot iMatt a.k.a Kameramannen a.k.a SMS Kungen a.k.a Mattis krönika: Torsdag: Jajjemän! Håll till godo.


Ny dag - ny kurs.

Missbruk och beroende handlar den om. Riktigt intressant och jag tror att iallafall hälften av vår klass fick sig en tankeställare idag. Att gå på universitetet är ju inte bara att studera som ni kanske förstår.. Känner nästan för en detox efter allt snack om bortdomnade reptilhjärnor och personlighetsförändringar. Fyra timmar satt vi och lyssnade på Arne idag och jag tror aldrig vi varit med om någon föreläsare som hållit oss så trollbundna som han. Kul med någon som vet hur man får aldehyddehydrogener att verka intressant och ens greppbart. Nästan så man längtar till nästa föreläsning. Ovanligt va??


Det blir inte bättre.

Brothers in arms - Dire Straits


Deadly Sin.

Här ärom!


Jävulen har mig i sitt grepp!

Jag är en oärlig människa. Har precis gjort en räd nere på stan och lämnat tillbaka massa plagg som vridit sig o haft sig. Ok så långt, men nu kommer det värsta. Lämnade tillbaka ett par byxor pga ett hål. Vem tror ni hade sönder dom? Precis, yours truly! Så får man inte göra heller! På detta har jag köpt ett par skor och får nu leva på 400 resten av månaden. Lycka till MaryMalou! Kass kass kass!


Until we bleed.


Kvällskvist.

Märker hur rutinerna sakteligen börjar blekna, om jag någonsin haft några dvs. Kvällarna blir senare och mornarna med. Lite jobbigt att ha det så slappt måste jag erkänna. Men jag ska väl inte klaga, har hört att nästa kurs är riktigt pejnig. Sov gott friend'o


Halloween.
Jag har världens bästa kamera..

RSS 2.0