Regn!

Nu märks det att regnperioden har kommit. Vi klaffsar runt med blöta fötter i äcklig lera och försöker göra det bästa av situationen. Har haft fullt upp nu några dagar och inte ens orkat ta mig till internetcafet. 12timmarspass i Indien är rätt utmattande. I förrgår var vi på universitetet och hälsade på och fick en lektion i hur indiska familjer ser ut. Vi välkomnades med en ceremoni där vi blev välsignade genom att få ris på huvudet och massa rökelse runt skallen. Vi fick även en röd prick i pannan som mer såg ut som ett fett köttsår. Väl inne i klassrummet sjöng en tjej en sång på hindi och det var ganska svårt att hålla sig för skratt kan jag säga. Efter det kallades vi upp en och en inför hela klassen och lärarinnan läste upp en del av det brev vi skickade innan vi kom och så fick vi alla en varsin ros.

Efter det skulle vi i grupper om sex åka hem till någon av studenterna och se hur de bodde. Vår tjej bodde nån halvtimme-timme utanför staden så det var lite skönt att få se lite natur för en gångs skull. Hemma hos henne väntade hennes föräldrar, bror och två kusiner. Mormorn som också bodde hemma hos dom var tyvärr på semester så henne fick vi inte träffa. Vi blev serverade mat och te och fick se gamla bilder i deras fotoalbum. Vi visade bilder hemifrån och pratade om svensk kultur och annat och en av kusinerna tyckte att svenskarnas finaste egenskap var att tjejerna var så självständiga och gjorde det dom ville utan att be föräldrarna om lov. Dock tyckte dom det var konstigt att vi flyttade hemifrån så tidigt. I Indien bor man hemma tillsammans med två eller tre generationer, ibland fyra, så de trodde att vi måste känna oss väldigt ensamma.

Idag är jag hemma från skolan då en av tjejerna i lägenheten, Silva, är riktigt sjuk. Hon låg med 40 graders feber hela dagen igår och åkte in till akuten igår kväll. Vi vill inte lämna henne ensam så därför stannar jag och Keno hemma med henne. Om ett tag ska vi tillbaka till sjukhuset med henne för att hämta provsvar. Läkaren trodde att hon blivit sjuk av allt det förorenade regn som vi vandrat runt i. Hoppas hon blir bättre snart!

Imorgon ska vi besöka ett fängelse om jag inte minns fel och SOS-barnbyar. Ska bli spännande! Har förstått att ni har det ganska kallt där hemma =( Trots allt regn kan man ändå gå i kortärmat här så vi klagar inte.. Ha det så bra! Kramis

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0