Elefanter overallt.

Blidde inga bilder sist. Har slangt upp nagra pa Facebook istallet for er som ar intresserade. Dagarna flyter i vanlig ordning pa. Dagarna blir ofta tva tre timmar langre an planerat vilket kan vara valdigt utmattande, minst sagt. Igar ochidag har vi besokt polisstationen har i Pune och en domstol. Inte kul. Valdigt oorganiserat och manga ganger svart att forsta manniskorna som pratat, da engelskan inte varit den basta hos gubbarna. Dock ar vi valdigt privilierade (?) somfar traffa dessa hogt uppsatta manniskor som hallt foredrag i FN och andra haftiga grejjer. Tydligen ar det inte alls vanligt att studenter far komma pa besok som vi gjort. Kan ha o gora med att vi ar utlanningar. Idag avslutades besoket med en intervju av nagra som skriver for en indisk tidning. De ville att vi skulle jamfora rattssystemet i Indien med det svenska. Lattare sagt an gjort, vi ar ju bara socialarbetare!

Vi har aven fatt traffa tva transsexuella personer idag pa en organisation som arbetar for manskliga rattigheter. Det ar enligt lag inte tillatet att vara homosexuell i Indien, sa denna organisation arbetar alltsa bland annat med dessa fragor. Dock tyckte jag att mannen som arbetade dar, Asim, var en aning fordomsfull och han pratade om att han helst inte tog dessa fall da han tidigare sett ett visst intresse kring honom som man da han tagit sig an fallen. Han berattade ocksa om hur han pa urinoarer ofta blivit utittad avhomosexuella man. Lite dubbelmoral dar tanker jag. Vi stallde fragan till en av de transexuella mannen, om han hade nagon karleksrelation och utifall det var svart att hitta likasinnade. Vi fick ett litet tvetydigt svar men han berattade att han arbetade som prostituerad och fick sin "narhet" dar igenom ungefar. Ah nu babblar jag pa har utan att egentligen komma med nagon poang, men ni far en bild av hur det funkar har kanske..

I helgen firar man Ganesh festival har i Maharashtra, delstaten som Pune ligger i. Redan nu ser vi massa elefantstatyer och krimskrams runt i staden sa det ska bli spannande att se hur det kommer firas nu i helgen. Vi ar inbjudna nagonstans for att ta del av den vi med. Anledningen till att jag sager nagonstans ar for att jag inte vet och sa ar det med mkt har nere. Ibland kommer man till nagon organisation och forvantas stalla fragor trots att man inte har en aning om vad de arbetar med. Men thats India I suppose =) Lite smacharmigt anda.

Finns sa mkt att skriva om, jag hoppas att ni inte blir uttrakade av allt dravvel =) Ha det sa bra sa lange! Kram

Kommentarer
Postat av: grandma

Det är inte alls nåt dravvel det du skriver, tvärtom, dina ord ger mej en inblick i hur du (ni) har det. Nog jobbigt förståss, men intressant också.

Vilka erfarenheter du får med dej efteråt! Kram Maria!

2010-09-16 @ 06:35:42
Postat av: Anita

Jag är absolut inte uttråkad......

2010-09-16 @ 09:03:45
Postat av: Bodil

Trevligt att chatta lite med dig via fb häromdagen.

Det är så intressant att läsa din blogg, man blir definitivt inte uttråkad. Keep on the good work!

Kram

2010-09-16 @ 11:01:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0