Nr.2

Ah nu blev ni nervösa va?! Ne jag tänkte berätta att jag gjort vurpa nr.2. Inget annat! Som tur var var det bara Nina som såg! Blev en trevlig kväll på nån krog här i stan med Nina, Hanna, Hannas sköna vän Frida o två grabbar från klassen som vi sprang på. Kul kväll! Lunch på paus imorn vid tolv tiden, skön sovmorgon! Sen ska jag försöka komma igång med plugget var det tänkt. Skön sömn

image24

Sorg

Måste berätta om en ständigt återkommande dröm jag har haft här uppe. Den handlar om att jag är på fest, situationen ändrar sig från dröm till dröm men huvudpunkten är densamma. Festen börjar lida mot sitt slut och det är dags att röra sig hemåt. Till min stora fasa ser jag att mina skor är borta! Det ruttna är att det är ett par skor som inte är speciellt snygga och jag halkar jämt i dom i mitt vinterland. Jag letar och letar och frågar alla om dom sett dom men skorna är spårlöst borta. Precis innan jag blev väckt av telefonen nu så har någon varit så snäll (i drömmen tyvärr) och köpt tre par nya skor till mig! Gulligt värre. Undrar vad drömmen betyder? Kanske är rädd här i min nya stad att förlora något som är mitt, någon slags trygghet kanske? Dream readers, look my way!

På tal om det där samtalet jag fick, så var det inte så kul. Härliga Hanna ska flytta ifrån oss =( Den tokiga damen kommer vi sakna som bara den! Lycka till på  dina nya äventyr gumma!

 
image23
Avskedsfest ikväll!

Here we go!

Första "riktiga" föreläsningen idag. Ganska intressant må jag säga och läraren är bra och pedagogisk så det löpte på smärtfritt. Var nere och köpte två böcker idag och blev 700 kronor fattigare, ujuj! Läste lite nu för att förbereda för morgondagen och det var inte det lättaste! Språket är alldeles för avancerat för mig, måste komma in i det där märker ju jag. Men det ordnar sig. Har ett grupparbete till nästa fredag där vi ska skriva fem sidor om hur kultur och etnicitet utmärker sig i det sociala arbetet. Intressant va?! Hare brau

Ett nytt inlägg

Jahapp, söndag morgon och helgen är förbi. Helgen har vart riktigt najs faktiskt. I fredags blev det middag med Nina och en kille från klassen, Garis, på nåt mysigt ställe nere i stan. Lyxade till det  med oxfilé och potatisgratäng. Sen gick jag hem och kurade ner mig i sängen och tittade på tv o tröck i mig lite godis.

Igår blev det pulkarace med alla nollor och vårt lag kom iallafall trea efter en spännande och ganska jämn final. Blev lite korvgrillning på det och sen tog vi oss upp för alla långa o jobbiga backar hem till Ninas fiina lägenhet för lite tacos och vin. Kvällen slutade på O'learys som är the place to be tydligen. Kul kväll!

                                                                 image22

Kameramannen

                                       image21

Ett historiskt ögonblick!

Det lät ju spännande. Nisse, nån gammal gubbe på skolan, har sedan 1995 hållt på med ett arbete om sprutbyten för narkomaner. En disputation skulle hållas i skolans största sal och vi var alla inbjudna. Klart vi ville gå, det var den första disputationen i skolans historia. Vad jag förstår betyder det att man berättar om sitt arbete och ska sedan bli godkänd av någon jury, efter det blir man proffesor. Rätta mig om jag har fel.  Efter en halvtimme började det krypa i benen och ögonlocken föll för gravitationens charm. Fler och fler rörde sig mot dörren och friheten och slutligen gjorde även vårt lilla tjejgäng det. Stackars Nisse! Men det var omöjligt att hålla sig kvar.

Nej ikväll är det sopptorsdag och då ska vi festa! Billig soppa och öl sen ska vi till Plaza och skaka sladdriga lår. Nu är det omelettstekardax.

Ett arv

Den här ska vi tydligen lära oss enligt våra äldre faddrar på skolan. Härlig tjej!

Van the man

Hörde precis en underbar skiva på reklamen.



Ge mig tillbaka Australientiden, eller vad säger ni tjejer?!

Nollorna

Japp då var det gjort. Årets första vurpa. Femtio meter kvar till dörren och så ligger Marre på marken. Inte så skönt  att landa rakt på höften men äggen klarade sig iallafall, det tycker jag är snyggt gjort.

Gårdagens första nollningspartaj fortlöpte ganska smärtfritt. Det blev massa fågeldans hela kvällen så om inte alkoholen gjorde en yr behövde man inte oroa sig. Nina och jag ställde upp i så ska det låta men vårt lag förlorade tyvärr. Var hemma vid elva och var bara lite bakis imorse när skolan började tidigt, tidigt.

Dagens föreläsningar var ganska ointressanta, längtar tills vi börjar på riktigt. Är faktiskt inte så intresserad än hur man blir proffesor inom ämnet.

Skippade snöfotbollen idag, gick hem o sov istället efter en lång lunch på stan med Najna. Jobbigt med fester mitt i veckan, tur att dom bara är inplanerade varannan dag =)

Hej mitt vinterland

Första dagen var över på en halvtimme. Härlig start! Vi blev tilldelade faddrar och ikväll blir det första nollningsfesten! Wowowowoowowooo! Vi ska i samlad trupp ner till systemet o inhandla diverse alkoholhaltiga drycker. Kul att man börjar kvart över åtta imorn då, men skit i det!

Gick ner på stan o shoppade termobrallor, mössor, vantar o varma skor. Känns som det är väl behövligt här. Skönt att Östersundsborna tycker att vintern är slut nu och redan börjar rea ut vinterkläderna. Fick en homie inne på Carlings som gav mig massa rabatt bara för att jag var så söt =D Två mössor för hundra spänn, skulle gått på över två hundra egentligen... Naajs!

Mer bilder

image18
Vardagsrummet där jag aldrig är, har ju egen stor tv.

image19
Köket och förberedelser för första middagen all by my self, köttfärssås o makoner.

Mitt andra hem i Sundet

Här ska jag bo sen, fancy va?!
image13

image15

image16

I made it!

Världens nervösaste tjej vaknade upp imorse, mkt tidigare än vanligt. Skulle ju iväg på rundvandring i skolan och jag var väldigt orolig över att jag inte skulle hitta rätt hus. Campusområdet här är så himla stort! Men efter att ha frågat två personer hittade jag rätt. Ska väl tilläggas att jag höll på o halka fyra gånger innan jag kom fram och detta hände framför dom jag skulle fråga. Bra start! Fick kontakt med Nina, en tjej som ska börja samma linje som mig, igår på internet och när jag såg hennes ansikte i mängden kändes det lite bättre =) När vi var klara i skolan tog vi en fika och jag måste säga att jag känner mig mkt lugnare, nu är jag inte ensam i min nya stad längre!

Det hände någonting med min dator igår och nu verkar den inte få kontakt med varken mobilen eller kameran så jag kan tyvärr inte lägga in några bilder förrän jag får hjälp med det. Väldigt synd för jag har ju varit och fotat mitt hus som jag ska bo i om ett par dagar. Det är en gammal skola med stora fönster och en väldigt maffig entre. Jaja det får bli en annan gång.

Nu ska jag ta mig en liten nap, dagens aktiviteter och nervositet tog musten ur mig. So long!


Östersund!

Resan gick bra. Tog en macka på flyget och sen var det dags att landa. Möttes av en väldigt vacker utsikt och massa snö. Solen skiner och allt bara glittrar. Har precis gjort mig hemmastadd på mitt tillfälliga boende och lyckades hitta en internetuppkoppling som någon annan betalar för =)

Jag bor på ett bed and breakfast ställe hemma hos en familj. Dom hyr ut hela övervånngen men just nu är jag alldeles ensam här. Mitt rum är jättemysigt, har till och med tv. Lägger upp lite bilder så får ni se.

Jag ser faktiskt skolan härifrån mitt fönster, skönt att det ligger nära! Det största problemet jag har just nu är att hitta någon mataffär så jag får i mig lite middag ikväll. Kameramannen föreslog att jag skulle dra en pinne efter mig i snön =)

Pappa har lånat ut sin kamera till mig, fråga mig inte hur han vågade det? Ska försöka dokumentera lite så ni får se hur det ser ut här uppe.

Som sagt nu ska jag ut på stan alldeles strax så jag får avsluta här. Räkna med en ofta uppdaterad blogg i fortsättningen!

(Mamma, tack för tipset med tofflorna, är askallt i det här gamla huset)

image10

image11

image12
Det oranga huset bakom den gula villan är en del av skolområdet

Lycka

Åh vad mina föräldrar är snälla! För det första har dom fixat in sig hos några släktingar så att jag kan ha min tjejkväll för mig själv, för det andra kommer pappa hem efter jobbet med en alldeles egen laptop till mig!!! Wooowowowowoo!

Upptäckte precis att min blogg ser annorlunda ut på den här nya skärmen, bilder o annat ligger inte där dom ska o så där, men vad gör det? Jag har ju en ny dator!

Äckligt?

Varför dregglar man när man somnar i soffan mitt på dagen och inte när man sover i sin säng på natten? Nasty!

Freedom!

Sista dagen på jobbet idag. Vilken pärs det har varit sista dagarna, har bara velat där ifrån. Alla var jättegulliga och hade skrapat ihop en liten reskassa till mig. Fick en bunt med hundralappar. Passar perfekt nu ju. Lite oväntat var det faktiskt eftersom jag trots allt bara har varit inhyrd.

Det kommer över lite flickor hit ikväll. Ska bli väldigt trevligt med lite tapas och singstar. Alkohol blir det förhoppningsvis endel av också =) Slutar säkert med lite rumpskak nere hos kungen sen.

Skulle vara duktig och försöka mej på att göra tapenade (olivgrejs) till ikväll så jag åkte ner till Coop och köpte alla ingredienser. Står med mixern i högsta hugg och helt plötsligt sprutar det oliver över hela mig. Ganska irriterande när man märker att man köpt oliver med kärnor i. Men men det blev nån smörja till slut så jag hoppas tjejerna gillar det =)

Ha en bra helg folks!

Bojkott!

Har precis bestämt mig för att jag ALDRIG ska köpa äkta päls. Såg en video på facebook där dom flår ett djur av något slag, kanske hund, levande. Förstår inte att jag tittade på skiten i nästan 2 minuter, det var det vidrigaste jag har sett. Det var en väldigt långdragen process och det värsta var att när det var färdigt slängdes djuren på hög utan att avlivas först. Grymma jävla as!

Mmm

                

                 Switchfoot - Only hope

Sunday Service

Söndag kväll. Ångesten börjar krypa en in på skinnet. Det alltid är samma visa. Efter en lång sovmorgon masar man sig upp ur sängen, men man vet att man inte kommer orka ta sig för någonting. Lite frukost och sen TV. Helt plötsligt är klockan fem och det är dags för middag. Eventuellt blir det en trip till Coop framåt kvällskvisten för att få lite luft. Egentligen är godissuget den största anledningen. När det är slut är det dags att sova för att sedan vakna alldeles för tidigt för en kvällspigg sate.

Har faktiskt brutit mönstret idag. Jag har varit väldigt duktig och tvättat all min smutstvätt. Känns ganska bra. Godiset är redan slut tyvärr men det är lite för tidigt för att gå och lägga sig. Kanske blir en film till innan det är dags.

Snart är det fredag!


=S

Sol och UV-strålar ger dig cancer. Du har större chans att överleva om du vistas i solen. Confusing?

                
image7

Kärlek?

Hade en diskussion med en 40 årig man från Libanon idag om kärlek och relationer. Han hade gift sig med en kvinna i Sverige för att få asyl här. Inga känslor inblandade alltså. Han skulle aldrig kunna skilja sig från den här kvinnan, även om de gick omkring och hatade varandra. Allt handlar om anpassning menade han. Enda anledningen till skiljsmässa vore ifall hon var otrogen. Det kom fram under samtalet att han var otrogen lite då och då, men det spelade tydligen ingen roll, så länge hon inte visste något blev ju ingen skadad. Jag försökte klämma in mina åsikter lite här och där men jag hade helt fel tydligen. Mannens slutkläm blev något i stil med att folk som säger att de är "in love" är dumma, dom vet ingenting om livet. Allt handlar om kroppslig njutning and thats it! Kärlek finns inte.

Är man 40 år och aldrig upplevt riktig kärlek, utan lever med en kvinna bara för att man har barn ihop har man nog missat något. Fast egentligen tycker jag mest synd om hans fru som nog har lärt sig älska honom medans han har hoppat mellan sängarna i alla år.

Kärleken ska vara ömsesidig och fin annars kan man lika gärna vara utan.

                                   

image2

Ladies night

Barbro med brutet revben drog ihop Australiengänget igår för en liten trip till Kista. Det blev massa lösgodis och Guldkompass hela kvällen. Vet inte riktigt om jag kan säga att filmen var sådär jättebra, men den hade en sån sagofeeling över sig och var ganska mysig. Det som stör mig är när man mot slutet av filmen börjar märka att det här kommer inte ta slut. Tvåorna brukar oftast inte alls vara i klass med första filmen. Men men vi får väl se.
Som sagt, en trevlig kväll med dom jag tycker allra bäst om, kan det bli bättre?

09.15, rasten är slut.


Till mina trogna läsare

För att behålla mina tre unika besökare jag har varje dag måste jag nog uppdatera lite nu. Det är på tiden. Det har varit lite trögt på den fronten men jag är ju lite ny och har svårt att komma igång.

Eftersom mitt arbete är så himla stimulerande (?) och min hjärna går på högvarv hela dagarna (?) har jag haft flera timmar på mig att fundera ut ett ämne att prata om här idag. Jag har en svag aning om att jag kom på tre olika grejjer att skriva om men nu kommer jag inte ihåg någonting alls. Undrar om bloggandet verkligen är någonting för mig? Kanske kan få skylla på att jag sov två timmar i natt. Paniken började smyga sig på när jag tände lampan för att läsa om Lisbet Salanders äventyr och en stor röd trea lyser mig rakt i ansiktet. Två och en halv timme tills klockan ringer. Min dag blev inte så bra.

"Vart har du hittat den tonen?!" hade nog Seppo, en finsk man på mitt jobb sagt efter att ha läst mina blogginlägg. Imorn ska jag skriva om någonting positivt och bra. Det blir bättre så.


Ledig hela veckan..

Faan vad skönt tänkte jag när jag någon gång innan jul tog ledigt dom där extra fem dagarna, vilket gjorde att jag skulle slippa mitt skitjobb i sammanlagt 17 dagar. Nu sitter jag här, nyvaken, klockan är halv tre, och har ingen aning om vad jag ska göra med den här dagen. Samtidigt vet jag att på måndag börjar helvetet igen och då kommer jag undra varför jag inte tog tillvara på min låånga och sköna ledighet.

Det finns ju egentligen massor jag skulle kunna göra. Tex har jag inte tränat sen jag vet inte när och från kontot snor SATS 470 kronor i månaden. Jag skulle behöva ny linsvätska, men det känns inge kul att gå ner till Synsam, det är ganska jobbigt att pulsa 3 minuter i snön. Laga mat skulle jag ju göra, så mamsen slipper det när hon kommer hem från en lång arbetsdag. Duscha och göra mig iordning så man kvicknar till, jobbigt det med...

Det blir nog en slö dag i soffan idag igen känns det som.. Är det någon annan som lider lika mycket som jag? Tror inte att mina i-landsproblem räknas =)

Newbie

Helloooo!
Nu är det min tur. Efter påtryckningar (av mor min) har jag äntligen en alldeles egen blogg. Har väl egentligen inte tyckt att jag har så mkt att skriva om tidigare. Man jobbar, tränar och skakar rumpan på KC. Kul liv?
Men nu är det så här att Maria Karlsson ska bli stor och dra iväg till Östersund alldeles själv. Spännande va? Tänkte väl att det finns endel i lilla Märsta som vill ha lite koll på vad jag har för mig uppe i "Nollrand", så bloggen ska väl handla om mitt nya liv hade jag tänkt. Kan hända att det blir aningen likt det liv man lever här, med en liten touch av studentliv.

Den 20e januari bär det iväg. Finns ett litet problem dock. Lägenheten jag ska flytta in i är inte tom förrän den första februari. Men jag har vart duktig och fixat vandrarhem nu på morgonen. Känns väl sådär, men efter ett halvår på Australienska hostel är ett eget rum på ett vandrarhem i Sverige rena lyxen.

Det är ju ett tag kvar tills jag drar iväg så det kan väl hända att det skrivs om allt möjligt här till att börja med. Well well, det här får väl bli mitt trevande första försök till bloggskrivande, blir nog bättre med tiden. Nu ska jag utfodra min familj. Ciaooo

RSS 2.0