Tjoho!

Blir nog ett kort inlagg detta. Ska forsoka fa upp lite bilder ocksa innan internettiden tar slut. Ar tillbaka i Thane igen som ligger en timme utanfor Bombay. Den har veckan ar vi pa en institution for psykologisk halsa. Vi far lara oss om olika psykiska sjukdomar, hur man arbetar med folk som har dom och hur man behandlar dem. Idag har varit en riktigt intressant dag. Vi har varit pa stuidebesok pa ett mentalsjukhus med plats for 1800 personer. Nagra har varit dar i over 20 ar da familjerna inte vill ta hand om dem. Manga lider av schizofreni eller depression och ar valdigt stigmatiserade ute i samhallet. Det finns manga fordomar kring psykiskt sjuka och manga av fordomrna bar aven jag pa. Det ar latt att tanka att alla ar valdsamma, men sa behover det inte vara. Manga vi traffade dar inna var dock valdigt underliga och i ogonen kunde man se hur sjuka de var. Vi fick aven vara med och se nar manniskor pa rullande band kom in i ett valdigt primitivt rum, dar de fick elchocksbehandling. Tyckte nog det var lite obehagligt att se, speciellt i den miljon. Men det ar ocksa en erfarenht coh behandligen anvands ju faktiskt i Sverige. Men anledningen till att just de patienterna vi fick bevittna fick behandlingn var att de var mkt aggressiva. Personalen sa att de kunde anfalla nar som och det kandes lite laskigt. Men vi klarade oss helskinnade =)

Tva dagar till med forelasningar vantar och efter det drar vi till Kerala pa tva veckors semester. Ska bli himla skont efter tva fullspckade manader! Nu, bilder! Kram


I vantan pa taget


Dar pojken star sov jag och Karro. Bakom "staketet" stod tre bufflar.


Pa stranden mitt i Bombay. Inte sa badvanlig


Pa Leopolds


Pa taget




Hej!

Sen sist har jag delat trampat jord(bajs)golv med tre kossor och ett gang honor ute i bushen, utan nagon chans att kommunicera med befolkningen.  Jag har badat i en liten sjo med massa indiska barn, bott pa "lyxhotell" i Thane, kakat den lyxigaste frukosten jag nagonsin sett pa Taj Mahal hotell (som blev bombat 2008), shoppat varldens finaste overkast som sen visade sig vara alldeles lerigt pa baksidan, haft räserbajs ett antal dagar, atit pa Leopolds och hort en bomb smalla precis utanfor var restaurang (en liten en, men anda!). Indien ar verkligen kontrasternas land och jag har nog aldrig traffat pa nagot folk som ar sa hjalpsamma tidigare. Igar tillexempel tog nagra av oss en taxi till en marknad. Nagra andra kom lite innan oss och vi hittade inte varandra till att borja med. En kille kom da fram till oss och berattade att vara kompisar var pa ett visst stalle. Det fanns manga utlanningar dar men han hade anda kunnat spana in vart gang lixom. Han foljde med oss in pa fruktmarknaden och letade upp tjejerna at oss. Efter det foljde han med oss och guidade oss inne pa marknaden och berattade att han var en "free boy" och inte skulle krava nagra pengar av oss i gengald. Sa kan det vara har i India ibland.. Hyggligt!

Blir lite glest mellan uppdateringarna, men hall till godo med det som bjuds vet ja =)

Bollywood nasta!

Jaha da var det dags igen. Har ju varit i Hyderabad som ni forstar men nu ar vi hemma igen. Lite tomt utan Sofia men vi forsoker klara oss iallafall. Idag har vi spelat in en liten sketch som vi ska spela upp pa seminariet vi har pa torsdag. Kan saga sa mkt som att den avslutas med ett bollywood dansnummer. Kul kul!

Den har veckan har vi art teraphy. Alltsa vi malar och pratar om kanslor genom det. Vi kommer ha tva dagars reiki ocksa, vilket jag tror ar healing. Ska bli spannande! Kanske helar er stackare nar jag kommer hem. I slutet av nasta vecka ska vi aka till en liten by utanfor Mumbai. Dar ska vi bo pa hotell i tva natter och den tredje ska vi bo hemma hos en familj. Som inte kan prata engelska. Vi ska bo ensamma. Laskigt! Hur ska det ga? Ar lite nervig faktiskt. Hoppas min familj har barn, dom ar nog enklare att konversera med utan sprak. Tank om familjen lagar as-stark mat? Man kan ju inte saga nej och man lar ju ata upp det man far. Giv mig styrka!

Blev en liten snabb uppdatering. Hors!


RSS 2.0